Maakt jouw team of bedrijf de moving shift?

Waarom heeft het als team zoveel voordelen om samen in beweging te komen?

In de moderne werkcultuur waarin we steeds vaker (ook thuis) aan onze bureaus gekluisterd zitten, en waarbij zitten ook wel wordt genoemd als het nieuwe roken, is het belangrijker dan ooit om actief te blijven. En daarbij telkt echt letterlijk elke stap!

Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt, is samen in beweging komen op én naast de werkvloer. Dit heeft tal van voordelen, die verder reiken dat een louter fysiek effect!

 

Of het nu gaat om een wekelijkse yogasessie, een lunchwandeling of zelfs een bedrijfstoernooi. Samen bewegen als team zal de productiviteit, de samenwerking en het welzijn van het team bevorderen. 

Teamwork makes the dreamwork. Het grootste voordeel, toch? 

Gym Tonic zet graag op een rijtje waarom samen in beweging komen juist zo belangrijk is. 

Bovendien hebben wij bij Gym Tonic een nieuw aanbod ontwikkeld voor team, organisatie en bedrijven, met name de Moving Shift Workouts. Ontdek er onderin deze blog alles over!

Samen sporten verbindt!

Als collega’s gezamenlijk een sportieve uitdaging aangaan, ontstaat er een gevoel van samenhorigheid. Het is een ideale manier om de onderlinge communicatie en samenwerking op de werkvloer te verbeteren. Door samen te zweten en elkaar aan te moedigen, leer je elkaar op een andere manier kennen. 

Teamdynamiek en onderlinge verbondenheid, als sterke basis voor een betere communicatie, beginnen bij samen in beweging te komen. Laten we het even kaderen. 

Het is makkelijker om banden te smeden wanneer je elkaar ontmoet zonder de druk van werkdoelen en deadlines. Deze versterkte teamgeest vertaalt zich vervolgens naar een betere samenwerking op de werkvloer.

 

Fysieke activiteiten met gemeenschappelijke doelen helpen teamleden niet enkel om elkaar beter te leren kennen, maar ook om vertrouwen op te bouwen.

Dat samen bewegen goed voor je is, hoeven we je dus niet meer te vertellen. Bij Gym Tonic is het de missie en visie om mensen op alle vlakken in beweging te zetten. En daarbij zetten we dankzij onze moving shift workouts veel meer dan enkel lijven in beweging!

 

Allereerst bevordert bewegen de bloedsomloop. Hierdoor wordt zuurstof rond gepompt in ons lichaam en voelen we ons energieker en vitaler. Dankzij beweging voor, tijdens of na de werkdag ontstaat een energieboost die de productiviteit ten goede komt. 

 

Regelmatige fysieke activiteit leidt ook tot een betere algehele gezondheid, waardoor de kans op ziekteverzuim vermindert. Een gezonde werkomgeving is dus een productieve werkomgeving. Een gezond team is meer betrokken en productief. 

 

Sport en beweging stimuleert vervolgens ook de productie van endorfines (de “gelukshormonen”). Deze stoffen zorgen ervoor dat we ons ontspannen en mentaal energiek blijven voelen. Bewegen helpt om beter gefocust en gemotiveerd te blijven. Dit draagt ook bij tot een gezonde en meer gemoedelijke, ontspannen sfeer binnen het team.

Beweging verbetert ook de creativiteit, wat bijdraagt aan innovatie binnen teams. Door uit de kantooromgeving te stappen en fysiek actief te zijn, krijgen teamleden de kans om hun gedachten te verfrissen, wat kan leiden tot nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen voor problemen. Vaak komen de beste ideeën wanneer teamleden even uit de werkroutine stappen. 

 

Ook focus wordt bevorderd door samen deel te nemen aan een fysieke activiteit. Dit stimuleert een cultuur van gezamenlijk streven naar succes. 

Beweging werkt ook stressverlagend. Stress is een veelvoorkomend probleem op de werkvloer, en sporten kan hier een effectief tegengif voor zijn. Fysieke inspanning helpt om stresshormonen, zoals cortisol, te verlagen en bevordert een gevoel van ontspanning. Wanneer werknemers gezamenlijk tijd nemen om te bewegen, kunnen zij de spanningen van de werkdag even loslaten. 

 

Actieve teams zijn doorgaans meer betrokken bij hun werk en het bedrijf. Dit kan leiden tot hogere tevredenheid en langere dienstverbanden.

Kortom, samen in beweging komen versterkt de onderlinge relaties, verbetert het welzijn en verhoogt de efficiëntie van het team. Het zorgt voor een gezondere, productieve en hechte werkomgeving.

Maak de Moving Shift met Gym Tonic!

Wij geloven bij Gym Tonic dat ‘alles’ begint bij de mensen. Bij jou als ondernemer, CEO, zaakvoerder, HR verantwoordelijke, … maar ook bij jouw team!

Wij geloven dat gemotiveerde, veerkrachtige en meer stressbestendige ‘core talents’ zich zowel op korte als op lange termijn gemakkelijker kunnen aanpassen aan een wereld in beweging.


Samen ‘in beweging’ komen is meer dan alleen sporten: het is dé manier om jouw team naar een hoger niveau te tillen! 

Stel je voor: je collega’s en jij die samen een (after)workout doen, lachen, zweten en elkaar motiveren. Dit versterkt niet alleen de spieren, maar ook de onderlinge band en samenwerking.


Waarom werkt het? Teamwork begint met communicatie en vertrouwen, en wat is een betere manier om dat te oefenen dan tijdens een energieke groepssessie? 

Terwijl jullie samen een doel bereiken, leer je elkaars sterke punten kennen en ontwikkel je cruciale competenties die je ook op de werkvloer nodig hebt.

Samen sporten vereist duidelijke communicatie. Dit vertaalt zich naadloos naar een efficiëntere werkvloer.

  • Samen zweten schept een band. Een hechter team is een succesvoller team!
  • Je leert elkaar motiveren en dat boost de moraal en productiviteit op kantoor.
  • Tijdens een workout moet je snel schakelen en inspelen op onverwachte situaties – precies wat je nodig hebt in een dynamische werkomgeving.
Met onze unieke moving shift workouts zetten we dus jou, je mensen, teams en resultaten met EFFECT in beweging. 

Haal die sportkleren maar uit de kast en ontdek hoe samen bewegen jullie team sterker, gezonder en succesvoller maakt. 

Interesse om meer te weten te komen? Neem contact met ons op of download hier alvast de informatiebrochure van onze Moving Shift Workouts!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Fit & actief op vakantie: zo doe je dat!

De zomer staat voor de deur en dat betekent: tijd voor avontuur! Of je nu een dagje weg gaat, een vliegvakantie plant, of gewoon geniet van een festival of speeltuin, de zomer zit vol met afleiding van je normale (sport)routine.

Lees meer »

Beweging als medicijn tegen stress & burn out

In het haastige, drukke leven van vandaag lopen we snel de voeten van onder ons lijf om de balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd. De vele prikkels kunnen daardoor echter voor heel wat mentale onrust zorgen. Niet alleen voor onze fysieke gezondheid is het van belang om ‘stressverlagende activiteiten’ in de dagelijkse routine op te nemen. Ook onze mentale weerbaarheid krijgt hierdoor een boost.

Lees meer »

Koolhydraatarm & eiwitrijk dieet: een goed idee

Met de lente en zomer in het vooruitzicht kijken we misschien wat kritischer wat we op ons bord leggen. Winterse recepten maken plaats voor meer zonnige alternatieven. Frisse seizoensgroenten komen weer op het menu en lichtere maaltijden genieten de voorkeur.

Lees meer »

Contacteer ons

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Meer info premium resultaatprogramma